wrapper

Τελευταία Νεα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Άμεση επιστροφή των απωλειών από την κρίση!
Κάτω τα χέρια από τη ζωή και τη δράση των συνδικάτων!
Κάτω τα χέρια από την απεργία και τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες!


Με αυτά τα συνθήματα ξετυλίγει από σήμερα η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου την εξόρμηση-κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Καρύστου και του Μαρμαρίου για οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου που αυτές τις μέρες κλιμακώνεται με την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την 3η αξιολόγηση.
Η εξόρμηση εντάσσεται στη συνολική δραστηριότητα των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ προγραμματίζουν για αυτές τις μέρες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
Η δραστηριότητα των συνδικάτων κορυφώνεται με την Απεργία την Παρασκευή 12/1 καθώς και με συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας τη Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Δε θα περάσει η προσπάθεια της Κυβέρνησης, που στηρίζεται από τα άλλα κόμματα, να νομοθετεί τη σφαγή μας, στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης» και να θέλει και από πάνω να μη κουνιέται φύλλο!

Ακολουθεί η ανακοίνωση - κάλεσμα:

«Τις αμέσως επόμενες μέρες η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη βουλή νέα προαπαιτούμενα που οδηγούν σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι "αέρας κοπανιστός" ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός.

Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές». Ταυτόχρονα σημαίνει τσάκισμα των μικρών επαγγελματιών και αγροτών με στόχο να μείνει περισσότερος «χώρος» για επενδύσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτά, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης

και μέτρα καταστολής πάνε χέρι-χέρι!

Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει αγκαλιά με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης, να υψώσουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.

Με την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτήν την αδικία καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα! Μετά την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς, ετοιμάζουν να προκαλέσουν βαρύ πλήγμα στο απεργιακό δικαίωμα, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο, το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές. Στόχος είναι να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, να παραδοθούν αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι οι εργαζόμενοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα…

Μπροστά στην επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας αποκαλύφθηκε για ακόμη μια φορά ο προδοτικός ρόλος της ηγεσίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ που τις συγκροτούν.

Αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας εντός του εργατικού κινήματος. Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης "αξιολόγησης". Οι ίδιες δυνάμεις έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την 24ωρη απεργία που έγινε στις 14/12, εμποδίζουν την οργάνωση των διεκδικήσεων στους χώρους δουλειάς, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα. Σε πλήρη ευθυγράμμιση και στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας έχουν ακριβώς αυτό το ρόλο. Αποφεύγουν όχι μόνο να πάρουν απόφαση αλλά ακόμα και να συνεδριάσουν το ΔΣ για να συζητήσουν.

Οι εργαζόμενοι, για να μπορούν να παλέψουν με αξιώσεις, θα πρέπει όλους αυτούς αποφασιστικά να τους απομονώσουν από τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις!

Αντίστοιχο ρόλο παίζουν και οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων εμπόρων και βιοτεχνών ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕ, όπου στην πράξη εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων. Κουβέντα δε λένε και κυρίως δεν οργανώνουν τον αγώνα, για τα φλέγοντα προβλήματα των μικρών επαγγελματιών όπως η φοροληστεία, τα κόκκινα δάνεια, τα χρέη στον ΕΦΚΑ, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους!

Στον αντίποδα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουμε καθημερινά μάχη για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, για ανάκτηση των απωλειών από την κρίση. Είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ που δίνουν αυτές τις μέρες τη μάχη και με το όπλο της απεργίας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αυτές οι δυνάμεις που πρέπει να ενισχυθούν στο εργατικό λαϊκό κίνημα έτσι ώστε με καλύτερους όρους να διεξάγεται η πάλη μας το επόμενο διάστημα.

Όσο οι εργαζόμενοι είμαστε διασπασμένοι, ο καθένας μόνος του, τόσο η αντιλαϊκή πολιτική θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα, τόσο θα φαντάζει ανίκητη η πολιτική υπέρ των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών που μας κλέβει τη ζωή.

   Μόνο μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις προς όφελος μας, προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751€ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751€. Κατώτερο μεροκάματο 33,57€.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Όχι στα εμπόδια στην κήρυξη Απεργίας και τη λειτουργία των συνδικάτων.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
  • Απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά. Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

Σαν Σήμερα

Ο Καιρός

Φιλοξενία - Υποστήριξη: E-base.gr