wrapper

Τελευταία Νεα:

Διοκλής ο Καρύστιος Το Έργο και η Συμβολή του στην Αρχαία Ελληνική Ιατρική.

Τό θεωρητικό καί κλινικό ἔργο τοῦ Διοκλέους παρουσιάζει ἰδιαίτερο ἐνδιαφέρον, κυρίως γιά δύο λόγους: πρῶτον πρόκειται γιά ἕναν πολυγραφότατο ἰατρό-συγγραφέα, ἄν καί τό ἔργο του διασώζεται ἀποσπασματικά, τοῦ ὁποίου ἡ συγγραφή μᾶς παρέχει τή δυνατότητα νά διερευνήσουμε καί νά συνθέσουμε τήν εἰκόνα ἑνός ἀνεξάρτητου ἰατροῦ, σέ μία ἀπό τίς πιό σημαντικές περιόδους τῆς ἑλληνικῆς ἰατρικῆς.

Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή του ΣΠΠΕΝΚ και στην μητρική της ENEL για την αδειοδότηση του "Μεγάλου αιολικού έργου στον Καφηρέα"

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας:
Σήμερα 17/7/2017 στείλαμε γράμμα προς την ιταλική ΕΝΕL στα αγγλικά και ελληνικά που έχει σχέση με καταγγελία του ΣΠΠΕΝΚ η οποία αφορά ενεργειες εταιρίας ENEL- Green Power Hellas σχετικά με την αδειοδότηση

του"Μεγάλου αιολικού εργου στον Καφηρέα" ελπίζοντας ότι η μητρική εταιρία θα επέμβει με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα...

Επικείμενη λήξει προθεσμίας προμήθειας μηχανημάτων POS μέχρι 27 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ POS

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 45231/20-4-2017 Υπουργική Απόφαση, το σύνολο σχεδόν του λιανικού εμπορίου και όλοι οι συνάδελφοι έχουμε την υποχρέωση μέχρι 27 Ιουλίου 2017 να προμηθευτούμε και να εγκαταστήσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ανάλογα μηχανήματα POS για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Πρέπει και πάλι να υπενθυμίσουμε ότι, στους παραβάτες, που δεν θα συμμορφωθούν με την υποχρέωση και την έγκαιρη προμήθεια και λειτουργία του απαιτούμενου εξοπλισμού, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, το οποίο εισπράττεται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Αρμόδιες αρχές για την διενέργεια των ελέγχων, την επιβολή των προστίμων και την βεβαίωση παραβάσεων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. Εμμέσως, στους ελέγχους εμπλέκονται επίσης το ΣΔΟΕ και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Κατά της επιβολής του προστίμου, ο επιχειρηματίας μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιων του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου ή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης , ανάλογα με τον τόπο και τα ελεγκτικά όργανα που πραγματοποίησαν τον σχετικό έλεγχο. Σε περίπτωση απόρριψης της προσφυγής έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια .
Επειδή η λήξη της ανωτέρω προθεσμία πλησιάζει (σε 21 ακριβώς ημέρες) και επειδή η Υπουργική Απόφαση προβλέπει «τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες, θα θέλαμε να σας συστήσουμε να προβείτε εγκαίρως στις αιτήσεις προμήθειας των POS και να επιδείξετε την δέουσα προσοχή, ώστε το σύστημα να είναι πλήρως λειτουργικό την 27η Ιουλίου, γιατί δεν επιτρέπονται λάθη και επιβαρύνσεις, όπως η παραπάνω, σε αυτές τις ούτως ή άλλως δύσκολες εποχές. Η ΕΣΕΕ με την σειρά της έχει ήδη θέσει προ των ευθυνών τους τις Τράπεζες, ώστε να είναι και αυτές με την σειρά τους συνεπείς στην ομαλή προμήθεια της αγοράς με μηχανήματα POS, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς δικαιολογίες για δήθεν αυξημένη ζήτηση, όταν μάλιστα το γνώριζαν εδώ και 3 μήνες.

Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι, οι συνάδελφοι που θα προβούν ή έχουν προβεί σε έναρξη δραστηριότητας από 17 Ιουνίου και μέχρι τις 27 Ιουλίου, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή έχουν ακόμη ένα μήνα παράταση, μέχρι 27 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα όλοι όσοι προβαίνουν σε έναρξη ή μεταβολή δραστηριότητας οφείλουν να συμμορφώνονται εντός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος

Αγιοστρατίτη Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα...

Απο Δευτέρα 10 Ιουλίου ως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2017 θα ξεκινήσουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις του παρόντος έτους θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς

Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς
• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.
• Δεν ανάβουμε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα του Δημάρχου Καρύστου για τις Πανελλαδικές

Εύχομαι απο καρδιάς , αύριο να ξεκινήσετε τον αγώνα σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας ,

Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Ζ. Χατζηνικολή προς τους Βουλευτές Ευβοίας για τις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από τις Α.Π. Ε

Ανοιχτή επιστολή του Ζάχου Δημ. Χατζηνικολή δικηγόρου, κατοίκου Χαλκίδας, σχετικά με τις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από τις Α.Π.Ε στους σταθμούς σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα...

Η νότια Εύβοια δεν αντέχει να γίνει η «μπαταρία της Ελλάδας»

Εχοντας ήδη κορεστεί από τη λειτουργία 352 ανεμογεννητριών εγκατεστημένων σε 34 αιολικά πάρκα, η νότια Kαρυστία και η ευρύτερη περιοχή της νότιας Εύβοιας πιέζονται να δεχτούν άμεσα επιπλέον 209 ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν σε 27 νέα αιολικά πάρκα.

Διαβάστε περισσότερα...

Σαν Σήμερα

Ο Καιρός

Φιλοξενία - Υποστήριξη: E-base.gr